domingo, 16 de diciembre de 2012

KF+S21=TERRIBLE HORROR!!!!


El dia 14, em llevo per esmorzar amb la parella holandesa, i quan ells ja marxen, jo agafo un tuk-tuk i me'n vaig a visitar els Killing Fields (camps d'extermini dels Khmer rojos de Pol Pot),  per després continuar la visita a la presó S-21 (antigament escola, que van reconvertir els khmer rojos en un centre d'empresonament, tortura i mort).
La visita als Killing Fields, impressiona sobretot ja que vas amb audio-guia i et van explicant les diferents coses que visites (tot i que pràcticament no veus res, ja que no queda cap edifici), però se't posa la pell de gallina, amb les matances, tortures, i la quantitat de fosses comuns que hi ha (i que encara ara a dia d'avui, van apareixen ossos i robes dels que van enterrar a allà!!).

Pagoda en memòria de les vícitmes dels Killing Fields
Algunes de les fosses comuns dels Killing Fields
Quan després vaig visitar la S-21, aquí te'n dones compte de la magnitud de la tragèdia.
Fotos de moltíssims detinguts (posteriorment morts de qualsevol de les diferents maneres que utilitzaven - a cada cual peor o terrible!!!!-), les cel.les, les eines,  sistemes de tortura,etc... Realment brutal.

Una de les habitacions de tortura
Panoràmica de la S-21 (4 blocs com el que es veu comformen el recinte)
Fetes les visites, torno cap a la guesthouse, i aconsegueixo contactar amb l'Ed.
Quedem per anar a sopar, juntament amb un noi que ell ha conegut, i havent sopat, acabem sortint de festa fins a "altes" hores de la nit (per ser Cambodja, tardet!!), i amb una petita discussió amb el mototaxi de torn que em va portar fins a casa, sense cap conseqüència més.


No hay comentarios:

Publicar un comentario