sábado, 10 de diciembre de 2011

Catxmir Trophy 2011



(5-12-2011) El dia es presentava d'allò més “interessant”: mirar de sortir de Leh, com fos.
Em dirigeixo cap a l'estació de taxis i microbusos ( o millor dit microfurgonetes), i pregunto per anar a Srinagar. Em comenten que són unes 13h de cotxe, i que surten al voltant de les 17h, i que si vull plaça haig de deixar paga i senyal. Aixó mateix faig, i cap a comprar teca pel viatge. De sobte em trobo un cibercafe dins un carreró-passatge cobert!! La sorpresa és total quan em diuen que funciona la connexió!!!! Miro d'enviar alguns mails, i TELA!! (el dia que tinguin ADSL o cable, fliparan!!). Super lent, és penjava cada 2x3, etc... Total per enviar 5 mails curts, vaig trigar …, però al final em van cobrar 20min (suposo que anaven veient el meu careto de “desesperació” cada cop que es tallava o no s'enviava el mail de torn).
Dino alguna cosa, preparo equipatge i cap a l'estació de taxis.
Finalment sortim a les 18h. Tota la nit viatjant per la carretera més alta del planeta (o aixó em van dir) i gràcies a la lluna creixent encara podia anar “veient” les muntanyes de l'Himalaya a tocar.
Cap a la 01h parem a Kargil, i em diuen que fins les 06h no continuarem ja que el conductor ha de descansar.
Ens instal.len en una guesthouse, on l'habitació estava gelada a més no poder.
A les 06h tornem a agafar cotxe i a les 07h parem enmig de ves a saber on, i canviem de cotxe per agafar un 4x4. Comencem a pujar per la “carretera” d'un port de muntanya. Les muntanyes estan nevades, pel riu corre aigua però bona part està gelat. Entre tots fem un “concert” de la gota que cau del nas. Fa un fred que PELA!!!!!!!
De sobte ens trobem caravana (allà dalt!!). Una microfurgoneta s'havia quedat enganxada en un “bassal” de gel. Tots a fora a emputxar i ajudar com poguessim per treure-la d'allà. Ho aconseguim i després ens toca passar a nosaltres i a altres taxis 4x4. De sobte un dels 4x4 també s'encalla, i sant tornem-hi que no ha estat res, i amb el super fred omnipresent (dins i fora del 4x4). Emputxant, col.locant pedres sota les rodes perquè pogués traccionar i finalment també ho aconseguim.
Superat el trangol, continuem el nostre viatge flipant amb uns paissatges espectaculars (i la presència militar és més que notable, estem a tocar amb la frontera del Pakistan i hem entrat a la regió del Catxmir disputada entre India i Pakistan desde fa moltíssims anys).
Un cop baixem el port de muntanya, 3er canvi de cotxe, i aquest finalment ens deixa a Srinagar vora les 13h desprès de 19h de viatge.
La ciutat està presa (literalment) per la policia i els militars, ja que resulta que hi ha una “trobada” i posterior manifestació-protesta radical musulmana (religió predominant a Catxmir,).
Busco lloc per dormir i després de desenpallagar-me d'un parell de pesats (a comissió) aconsegueixo instal.lar-me, si, gràcies a un altre pesat a comissió, “super preocupat per mi i la meva integritat” quan al refusar d'entrada el seu “hotel” per mirar altres opcions, havia trigat més del que ell es pensava en tornar...) .
Soparet i a dormir.
Demà visitaré la ciutat, i miraré busos per anar a Jammu i d'allà intentar empalmar amb un tren fins alguna població del Rajastan, i començar a trobar-me motxileros i/o turistes. Però sobretot vull deixar el fred tant intens d'aquests dies (aquí no en fa tant, però tela!!).


No hay comentarios:

Publicar un comentario