lunes, 25 de febrero de 2013

TIMATS, AMENAÇATS I ROBATS!!!!

El dia 21 ens vem llevar d'hora per anar a buscar la minivan que ens havia de portar fins a Siam Reap.
A la furgoneta vem coincidir amb una parella suïssa d'origen espanyol i un noi de Guadix (Granada).
Vem tenir un viatge força tranquil fins just arribar a tocar de la frontera amb Cambodja.
Quan estavem a uns 5km de la frontera, ens paren en mig del no res, i ens diuen que parem per dinar a allà.
Baixem tots de la furgoneta, i ens ve un home que ens demana els passaports per preparar els visats per Cambodja. Ens dona uns formularis a cada un, i de sobte l'home ens demana 1200 baths (30€).
Jo em vaig quedar extranyat però vaig pensar que era el que tocava pels 2 visats nostres. De sobte l'home em diu que els 1200 baths són per persona i visat, i li dic que el visat per a un mes a Cambodja costa 20$, i que per tant no pagaré. L'home em diu que aquell pas fronterer és diferent a la resta de passos fronterers i que el visat és més car allà. Jo li dic que si és així, no es preocupi i que ja ens el farem nosaltres mateixos pel nostre compte quan arribem a la frontera. De sobte la reacció de l'home passa a ser agrssiva a més no poder i em deixa anar que si volem perdre unes 3h a la frontera que allà nosaltres, però que la furgoneta no ens esperarà per arribar fins a Siam Reap. Aleshores li contesto que si la furgoneta no ens esperarà per arribar fins a Siam Reap, que ens torni els diners del bitllet ja que el bitllet era de Bangkok fins a Siam Reap. Aquí l'home ja em va engegar i em va tirar els passaports.
Finalment parlo amb la parella "hispano-suiza" i el granadino i acabo pagant (molt a contra cor meu, però per mirar de facilitar les coses). Aleshores l'home encara em demana 100 baths més ja que la Superàvia no tenía foto de carnet.
Acabo pagant els 2500Baths (62,5€) i cagant-me amb la mare que va parir a aquell DESGRACIAT, LLADRE, ESTAFADOR I EXTORSIONADOR!!!!
Arribem finalment a la frontera, i ens separen a la Superàvia a mi i a un home anglès, mentre que la resta del grup va per un altre costat.
Un altre home ens diu que el seguim però l'home camina a tota castanya, i en un moment li demano que afluixi el pas ja que la Superàvia no pot seguir aquell ritme. L'home para un moment i em diu que si la meva Mare és gran, millor que pagui 200 baths més per persona (5€ més per persona), i així ens saltarem la cua que hi ha perque la policia et posi el segell d'entrada. Li contesto que ja ens han robat prous diners,i de sobte aquest segon home s'encara amb mi i em diu cridant que ells no roben i que calli d'una maleïda vegada.
Jo l'engego literalment a la merda en català, i la seva reacció va ser dir-nos que allà teniem la cua i que ja ens veuriem al costat cambodjà. L'home ja va desaparèixer i ens vem xupar una cua d'unes 2h!!
En aquestes 2h,  vaig poder xerrar amb el senyor anglès que venía amb nosaltres, i els 2 vem coincidir que era un dels pitjors passos fronterers que haviem vist mai, i que l'estafa que ens havien fet era descomunal. Amb tot aixó vem anar veient com els policies cambodjans rebien als suposats guies (alies timadors, amenaçadors, lladres i estafadors) i aquest els hi donaven els passaports per preparar els visats i saltar-se les cues pels segells, amb diners a cada passaport. Els polis omplien els papers pertinents, passaven els passaports als seus companys dels segells i guardaven els diners en un calaix, i tot aixó amb el màxim descaro davant la cua tremenda de turistes que no voliem pagar res més "d'extra"
Jo parlant amb l'home anglès mentre fem la cua de 2 hores
Per cert el pas fronterer del que parlo és el de Poipet. Si algú vol creuar de Thailandia a Cambodja aconsello ferventment que es busqui altres alternatives (per exemple l'avió fins a Phnom Pen -la capital-, ja que d'entrada serà més car el bitllet d'avió, però us acabarà sortint més barat tant en diners com en temps i mala llet!!).
Poipet des del costat ja Cambodjà
Un cop creuat el pas fronterer, ja no vem tornar a veure cap dels 2 lladres d'abans, i un altre home ens va fer pujar en un bus HORRORÓS. Vem fer un minitrajecte de menys de 5minuts, i ens van deixar en una estació de busos on ens van dir que haviem d'agafar un altre bus.
Canviem de bus (cap meravella altre vegada), però encara vem haver d'esperar uns 40minuuts abans de sortir (tanta maleïda amenaça de que el bus no esperaría i que si voliem perdre 3h i etc..., i finalment tot hi haver pagat vem acabar pringant!!).  
Finalemt pugem al bus i unes 4h més de trajecte amb parada de quasi 1h per sopar.
Quan finalment sembla que ja arribem a Siam Reap, de sobte l'autobús es desvia per un camí de sorra amb l'exclamació general de tots els que anavem al bus. 2 minuts més tard ens deixen en una estació de busos, on ja acabem negociant preu amb els tuk-tukeros per arribar a l'hotel de Siam Reap.

Negociant els preus amb els tuk-tukeros
Arribats a l'hotel, la recepcionista ens comenta que no té la nostra habitació però que ens allotgen en una altre de més categoria pel mateix preu.
Ens instal.lem, anem a sopar i mentre sopem decidim que l'endemà ens l'agafarem de relax, ja que estem reventats de cansament després de 15h de viatge (de porta a porta), quan en teoría era un trajecte de 8h (segons ens van dir a l'agència de Bangkok).
Per cert, ja penjaré una foto de l'agència que es dedica a timar, amenaçar i robar a tots els turistes perque la tingueu ben present si us dona el punt d'anar a Bangkok i us plantegeu anar fins a Cambodja en bus (jo no ho aconsello!!).

 


1 comentario:

  1. Ningú no ha dit que viatjar pel mon fos senzill i molt menys per països en vies de desenvolupament on et roben a cara descoberta. Cest la vie..

    Mira el pais que has deixat enrera.., tant civilitzats i educats que semblaven els polítics i banquers rera vestits de bona marca, per fótrens la pasta a palades sense nosaltres adonar-nos. I no només els votem sinó que ademés els anem a veure a casa seva per engegals-hi la màquina que ens estarà robant durant la vida!!! Això si que són lladres..

    Com a mínim no us van agredir que ja és molt.., els diners de vegades serveixen per això.

    Cuidat molt en aquest mon de merda.., i gaudeix quan puguis de l'encant de la naturalesa neta de les coses.

    Una abraçada

    ResponderEliminar