sábado, 19 de noviembre de 2011

Patan: palaus,temples,relicaris i budistes, molts budistes!!

Doncs avui finalment he anat a Patan. Antiga ciutat molt important de Nepal per la ruta entre l'India i Xina, però que actualment és un suburvi de Kathmandu.
M'he llevat, i cosa extranya desde que he arribat, feia sol!!
He agafat un microbus, amb la sorpresa de que un noi al qui li he preguntat què costava el trajecte (per evitar "saraus" com el del dia anterior), no només m'ha pagat el trajecte del microbus (15RPN=0'14€) sinó que a més m'ha acompanyat fins a l'entrada d'aquest "recinte" i ha marxat sense demanar-me absolutament res a canvi.
El noi era de Bhutan (país veí del Nepal i on el visat és CARÍSSIM!!) i he intentat a veure si em podía "colar" allà, però aixó ja era massa...
Un cop a Patan, palaus, temples i relicaris a  cada carreró i pati interior de cases. I a més resulta que avui anava a xerrar, un dels més importants representants del budisme. Resultat, la plaça principal estava a reventar de gent.
Per variar m'he deixat perdre per carrers, carrerons, patis  interiors, fent fotos a tort i dret, fins l'hora de dinar (quasi berenar amb l'horari nepalí), i abans que és pongués el sol, he començat a tornar cap a Kathmandu. Però com que el meu fort no és l'orientació..., m'he deixat perdre (aquest cop involuntàriament), fins que un home m'ha demanat que li fes una foto.... L'home portava una "castanya" o alegria a sobre, que tela marinera... però jo no les tenía totes, però finalment he pogut desenpallagar-me d'ell, i tornar a Kathmandu.
Tornada amb un altre microbus, on m'ha tocat no només anar dret (anava a reventar!!), sinó que realment anava ajupit i tocant amb esquena i cap el sostre de la furgoneta agafant-me on podia, i sent la "riota" dels altres 18 passatgers.
Un cop a Kathmandu m'he vist amb la Sunming (koreana) i el Lucas (argentí) per anar a una trobada de Coach Surfing, on hem durat poc, ja que hem decidit anar a sopar (la vetllada la veritat, no prometía gaire).
Demà miraré d'anar a Bakthapur, i dilluns segurament començaré a baixar cap a Daman ( a veure si finalment veig l'Himalaya des del Nepal!!) per continuar baixant fins a creuar la frontera entre Nepal i India en un parell de dies o tres, i "começar" noves historietes en aquest nou país per mi.
Per acabar , aquí teniu la foto del "pajaru alegre".

2 comentarios:

  1. Impressionant el col.leguita.
    També hi han afters a Patan?
    He flipat molt amb la quantitat d'insectes que has fotografiat. Sembla primavera no?

    Una abraçada ben forta des de la ciutat comptal

    ResponderEliminar
  2. El tema dels afters va MOLT a la baixa!! Aquí a les 22h ja no queda ningú pel carrer pràcticament.
    I el tema insectes, pensa que estava al costat d'un llac, tot i que aquí tenen una varietat de territori brutal (desde mega muntanyes, boscos, jungla densa, etc...)

    ResponderEliminar