viernes, 18 de noviembre de 2011

Stupa de Bodhnath (Bhouda)

Doncs avui he anat a veure aquesta gegantina stupa tibetana on els ulls de Bhouda et "veuen i segueixen" pels 4 costats.
Força turistes (com jo...), però molts budistes fent les seves pregàries, ja que per ells és un lloc força sagrat, i on extranyament, els turistes hi poden accedir amb poques restriccions.
Acompanyat d'una koreana (coneguda durant el treeking dels Annapurnes) i d'un argentí (amic seu), tots 3 hem anat plegats cap allà amb un microbus (furgoneta petita amb unes 10 persones dins), i amb "bronca" inclosa, ja que ens volien cobrar més del que tocava tot i que finalment hem pagat el que tocava com qualsevol altre nepalí (quadrant-nos, ja que la insisitència per cobrar-nos més era "heavy").
D'allà ens hem mogut caminant per visitar altres temples budistes pels voltants, per arribar finalment al temple de Pashupatinath, aquest ja indú.
L'entrada era força cara, i de fet hem decidit visitar-lo desde l'exterior, per tornar cap a Thamil ("centre turístic" de Kathmandu), quan ja eren quarts de cinc (sense haver dinat).
Repós a la guesthouse, i a les 18'30 soparet, i tot just torno de fer alguna cervesta amb ells.
Tot hi ser divendres (aquí el dissabte és com per nosaltres el diumenge), hem provat d'anar a donar "una volta", però el cansament i la visita de demà, ens han fet recolar finalment.
Demà aniré a Patan (a tocar de Kathmandu), on està ple d'antics palaus i temples (com no!!) nepalís, i diuen que és molt xulo, a veure què em trobo...

No hay comentarios:

Publicar un comentario