martes, 8 de noviembre de 2011

Del Monkey temple als Annapurnes

L'endemà al matí i després d'haver descansat força hores, ens trobem al terrat de l'hotel on només podem prendre un café (aigua amb Nescafé o similar) ja que era el festival de les llums i no tenien esmorzars per servir.
Decidim anar al Monkey Temple, després de poder esmorzar al mateix barri de Thamil.
Un cop arribem, ens esperaven una bona pujada d'escales força empinades a més lògicament dels micos, que n'hi havia a patades. Veiem la ciutat de Kathmandú desde el mirador i estem allà unes horetes, fent fotos i mirant les estupes i tots els “ets i uts” del temple.
Quan acabem la visita decidim anar a dinar, però entrem en una agència per mirar el preu per anar a Lhasa i al campament base del Everst. Petit gran error, ja que d'allà vem anar a petar fins a 4 agències diferents (totes més econòmiques que l'anterior,suposoadament...). Finalment un noi vasc que treballa en una de les agències ens diu que no busquem més, ja que els preus estan pactats per totes les agències. Ens donen 2 opcions (cares totes dues!!), però a més fins l'endemà dissabte, no ens poden confirmar ni preus, ni visat, ni bitllets, ni res de res. També preguntem per fer un treeking pels Annapurnes i també ens demanen 10 o 12 dies i una altre calerada. Jo tinc temps per a poder fer alguna de les 2 opcions (Lhasa-Camp base del Everest o Annapurnes) mentre que el Jeroim no té tant de temps ja que només està 3 setmanes de vacances. En vistes que no podem avançar gaire més, finalment anem a dinar, i mirem de quadrar el nostre calendari i pressupost. No en treiem l'aigua clara.
Per sort al vespre tot sopant, coincidim amb un grup de catalans, i ens expliquen que podem fer perfectament el treeking dels Annapurnes, sense gastar-nos cap fortuna i amb molts menys dies dels que ens demanen les agències, tota una alegria abans d'anar a dormir.
Dissabte, va ser el dia de l'espera a l'agència del Mikel, però tot i aixó vem poder arribar a tramitar els bitllets de bus Kathmandu a Pokhara per l'endemà dilluns, i els papers per a fer el treeking pels Annapurnes. La resta de la tarda la vem passar esperant confirmació i preus per anar a Lhasa. Finalment cap a les 19h, només ens donen la opció més cara i jo decideixo que no hi aniré, però el Jeroim si que hi anirà.
Comprem menjar i beure pel trajecte de bus de diumenge (unes 7h de Kathamndu a Pokhara), sopem i a preparar motxilles ja que ens hem de llevar a les 6'30 per agafar el bus cap a les 7'15.
Diumenge, bàsicament dia de trajecte llarg, lent i mogut amb els busos nepalís i les seves carreteres, a vegades asfaltades (i d'aquella manera...) a vegades ni asfaltades. Aixó si, per al.lucinar amb els avançaments: el claxon mana i anar en paral.lel per la carretera està a l'ordre del dia.
Arribem a Pokhara, i només baixar del bus estic rodejat per unes 20 persones oferint-me taxi i allotjaments per dormir, no havia ni pogut agafar la motxilla....
Finalment agafem un taxi i ens instal.lem.
Donem un vol per Pokhara, comprem menjar de cara al treeking, preparem les “minimotxilles” del treeking i la resta de coses les guardem perque ens les guardin fins a la tornada d'aquest.
Sopem i a dormir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario