miércoles, 16 de noviembre de 2011

"No por mucho madrugar..."

Ja he acabat el segon treeking pel Nepal, aques cop pel parc nacional de Shivapuri, molt a prop de Kathmandu, i més "light" que el dels Annapurnes.
Han estat quatre dies, començant amb "local bus" desde Kathmandu fins a Sundarijal, i d'allà caminant fins a Chisapani, on vaig arribar després de quatre horetes caminant, amb un fred de nassos i una boira que no deixava veure-s'hi gaire. A les 20'30h ja era al llit, ja que no hi havia res a fer, tret de matinar per veure una impressionant vista del Himalaya.
Em vaig llevar a les 5'30h, i només sortir de l'habitació, no veia ni la casa que tenía al davant, la boira era algo més que densa. Mitja volta i a dormir una estoneta més.
Un cop esmorzat i amb tot preparat per començar a caminar fins a Nagarkot, comença a ploure. M'espero una estona, però en vistes de que la cosa no parava, començo a caminar sota la pluja, i realment va ser increible, ja que no em vaig trobar pràcticament a ningú durant les 9h de caminada (de fet eren 7h però em vaig equivocar en l'últim creuament, i després de baixar una carretera en construcció i enfangada a més no poder, i jo pensant que ja havia arribat a Nagarkot, una senyora gran, em va dir que no estava a Nagarkot. Com a resultat vaig acabar pujant tota la carretera enfangada a més no poder i caminant 2h més del previst).
Després de sopar i dormir, faig la segona matinal per veure una altre possible impressionant vista del Himalaya, però de nou la boira (aquest cop no tant densa), no m'ho va permetre.
Camino de Nagarkot a Dulhikel (última parada per veure l'Himalaya) durant 6h però amb resol i molt poca boira. M'instal.lo, sopo i a dormir, per tornar a matinar i altre vegada la ditxosa boira (i altre vegada densa a més no poder!!).
El quart dia decideixo que en comptes de caminar sota la pluja i la boira, agafo un local bus fins a Namobuddha per visitar un tempel budista molt xulo. M'intenten timar en un primer bus (que no vaig pagar!!) i després d'esperar al voltant d'1h sentat dins un segon bus per anar cap allà (amb el bus a reventar), vaig arribar al famós temple. Quan estic a la "sala principal" d'oracions, comencen a entrar tots els budistes, i em permeten veure la cerimònia (sense fotos...).
Finalment acabo la meva visita al temple i voltants i agafo el "local bus" per tornar a Dulhikel.
Quan portavem tot just 30min de trajecte pel mig d'una pista (allò no era ni camí ni carretera!!), tenim una avería mecànica. Se'ns fa fosc i la gent del bus comença a marxar agafant altres cotxes que passaven per allà. De sobte recordo que tinc el frontal. Els hi deixo. Veuen on és l'avería, i es posen a serrar un tub de plàstic amb "algo similar" a una serra (no tallava res). Els hi deixo la navalla que portava -(Dani i Maria la navalla també va tenir una estrena total)-, i el conductor ja posats a demanar (però al.lucinant de la meva equipamenta), em demana un encenedor, i també els hi deixo. Els tius al.lucinaven, però de gent ja en quedava poca. Cap a les 17'30h, negre nit al mig de la muntanya, passa l'últim bus, i tothom marxa excepte el conductor, els 2 ajudants i jo (que m'havia de quedar ja que estaven arreclant l'averia amb tota la meva equipamenta). I quan ja pensava que passaría la nit en un bus penjat a la muntanya amb tres nepalís, va i arrenca el bus!!!! Resultat final: em van portar fins a la porta de l'hotel, sense pagar absolutament res, i el condutor (noi de 24 anys) dient que jo era el seu home de la sort, i que m'havien enviat els Deus per ajudar-lo...

Sopo, dormo i matino, però aquest cop i en vistes de la boira, faig mitja volta i continuo dormint.
Pel matí visito Dulhikel i agafo bus a Kathmandu.
Quatre dies de treeking per veure l'Himalaya, i bàsicament només he vist boira i pluja...

3 comentarios:

  1. Ay primito!
    Me ha encantado leerte..y que aventura lo del Bus.. jeje, eres su hombre de la suerte!! si es que los Bendicho, somos Ángeles jejeje.
    Lo que siento que no hayas visto el himalaya, pero has vivido otras experiencias inolvidables..todo pasa por algo.. Un besote!!
    te pongo ya en favoritos!!

    ResponderEliminar
  2. Luici et seguim des de Cardedeu en la teva aventura, ves amb compte cabronet !!!!

    tak&mona & cia

    ResponderEliminar
  3. Al bon temps bona cara!!! Realment ets un home de sort!!!! felicitats i Endevant!!!

    ResponderEliminar